Nystarthälsning från DoYourVision

God fortsättning på det nya året 2015 - fullt av möjligheter att ta tillvara på - och säkert massvis med utmaningar att hantera! Jag gissar att du redan tänkt igenom året som varit och bestämt riktningen för 2015!? Säkert har du också tagit några steg som gör att det du vill ska hända blir möjligt. Om inte, så ta dig tid att tydliggöra hur du vill att året ska se ut. Skriv gärna ner vad du vill uppleva, vad du vill fira och vara stolt över - och med vem/vilka - och ta med alla delar som är viktiga, arbetet, fritiden och din familj. Utgå från det du och andra trivs med, det som fungerar och låt det ange vad ni ska fortsätta med och bygga vidare på. Ta även med lärdomar från 2014, sådant som blivit fel - och notera vad du ska göra annorlunda, minska på eller sluta med för att året 2015 ska bli ett år att vara nöjd med. Visst, det tar tid och lönar sig först på sikt, som så mycket annat.

DoYourVision 2015

Efter två veckor i fjällen med längd, slalom, turskidor och snö under fötterna är det kul att starta 2015 med DoYourVision och allt spännande som är på gång. Mitt val att koncentrera allt arbete kring Umeå har lyckats och jag ser fram emot att fortsätta bidra till än större framgång i min fina hemstad. Jag ser också fram emot att ta del av Umeås fortsatta utveckling och vill bidra till ett ännu bättre Umeå. Det sker i huvudsak genom arbete med ägarledda bolag som har hög ambition. Nu dominerar Framgångsmätningar, kick-offer och den prestationshöjande produkten SmartTrack. Den sistnämnda ger ledare och medarbetare stöd, struktur och träning för att stegvis göra företaget ännu mer framgångsrikt. Därtill fortsätter DoYourVision driva ledarnätverk SMART, på längdskidor. Finns intresse, så ta chansen att bli en bättre längdskidåkare och fördjupa ditt nätverk. Se bifogad pdf för anmälan. Därtill kommer vi att erbjuda öppna föreställningar för privatpersoner, av och med Linda Nederberg, anmälan via webben.

Från bara idrott - till skapande och kreativitet

Efter att tidigare i livet bara varit intresserad av idrott är jag lycklig över att ha upptäckt vad mer som finns att njuta av i livet. Steget till att syssla med teater var för 10 år sedan gigantiskt och tog nästan knäcken på mig. Snacka om att gå utanför det bekväma och göra det utan att egentligen veta om det. På något vis råkade jag hamna där, på en sommarkurs i improvisationsteater, i Blekinge, när min plan var att gå en skrivarkurs för att skriva en bok. Det blev ett kryss i rutan bredvid, något jag är otroligt tacksam över, det blev ett val som stegvis öppnat upp mina ögon för mer än idrott. Skriva kunde jag och boken blev utgiven, som tillägg tog jag ett första steg på en kreativ bana.

Utifrån egna erfarenheter har jag skapat två uppskattade föreställningar kring prestation och livsbalans, den första "från Överlevarlandet till Livslevarlandet" och den andra "Hälsosamt Presterande". Utifrån föreläsningar har jag byggt vidare och lagt in korta dramatiseringar, enkla tecknade skisser och symboliska naturbilder. Tillsammans har det blivit något nytt som väcker tankar, inspirerar och aktiverar. Men om någon, tidigare hade sagt att jag skulle göra det hade de mötts av "aldrig i livet, inte min grej!"

I höstas hade jag uppdrag som innebar att bidra till fler kulturaktiviteter inom äldreomsorgen. Alla ska vi bli gamla och det kändes meningsfullt att inspirera och aktivera personalen att tänka nytt och exempelvis sjunga enklare sånger med de äldre. Samtidigt var det ett steg utanför min bekvämlighetszon - tänk om jag var den som skulle sjunga… Nä, det hade jag säkert inte velat, för jag kan ju inte sjunga - och inte du heller va?! Det är lätt att följa gamla sanningar och utan att tänka sig för hindra sig själv.

Musik som steg

Det är härligt att återigen förvåna sig och häpna över nya steg, utanför det bekväma. Jag bokade tid hos en sångpedagog, allt för att vara trovärdig. Det skapade fjärilar i magen och var en utmaning som var bra att ha med sig, men att steget sedan skulle inspirera mig att vilja skriva musik var oväntat, men redan första gången jag var där så kände jag wow - vilket forum att förmedla budskap och påverka i en positiv riktning!

Nu jag kan med stolthet presentera mitt kliv 2015 (eller ett av dem) en föreställning med tillägget musik - om prestation och livsbalans med premiär i höst. Den skapas tillsammans med en Umeåmusiker. Målgruppen är ungdomar och vuxna som upplever höga krav, vill lyckas och samtidigt hitta livsbalans. Den kommer att erbjudas både företag och högstadie- och gymnasieskolor. 

Lunch på Brogatan 5?!

Alla ska vi äta lunch och det är smart att förena nytta med nöje. Företagsledare välkomnas därför att luncha på Brogatan i DoYourVisions lokaler. Vi erbjuder en fantastisk utsikt över Broparken och Umeälven, en enklare lunch och en presentation av DoYourVision.

Det var allt för nu - nu njuter vi av vinter och hoppas på mycket mer snö!
Glada hälsningar Linda