Aktuellt

 • 2015-12-08Framgångsfest med ICA Fjällboden Hemavan

  Efter att ha genomfört en Framgångsmätning och synliggjort varför framgång uppstår och vilka som finns bakom den är det smart att ha en Framgångsfest. ICA Fjällboden som är en nytänkande aktör nappade på förslaget och firade tillsammans framgång, den 8 december. Restaurang FICA stod för maten och ICA bjöd tillsammans på underhållning. Ägaren Nils Wikberg delade ut guldmedaljer till lagets alla stjärnor. 

 • 2015-12-04Medarbetardag med Umia

  Framgångsrika Umia samlade den 4 december företagets ca 100 medarbetare i Umeå, till en medarbetardag. DoYourVision som tidigare genomfört både Framgångsmätning och kick-off bidrog tillsammans med företagets ledning och presenterade Umias Orangea, ett häfte som berättar vad som gör företaget framgångsrikt. Återigen ett uppdrag med en nytänkande aktör.

 • 2015-12-03LEAN plus för ICA Fjällboden

  Efter att ha jobbat med LEAN under en tid adderar nu ICA Fjällboden delar av metoden lösningsfokus. DoYourVision bidrar med ett plus bakom LEAN och för in ett större fokus på det positiva, som görs bra och fungerar. Och inspireras över att se hur bra LEAN och lösningsfokus gifter sig! 

 • 2015-11-30Förbättringsgruppsarbete Selbergs

  Efter genomförd Framgångsmätning och kick-off med byggföretaget Selbergs gjorde DoYourVision ett kort besök för att uppmärksamma fortsatt utvecklingsarbete. Företaget har genom nytänkande i den konservativa byggbranschen, på kort tid nått framgång. Nu har Selbergs valt att jobba vidare med förbättringsgrupper som all personal involveras i. Det är spännande att följa företagets fortsatta framgång.

 • 2015-11-19Framgångsmätning med unika ICA Fjällboden Hemavan

  ICA Fjällboden i Hemavan har vunnit många priser för sin butik och den volym varor de lyckas sälja. Därför beslöt ägaren och entreprenören Nils Wikberg att köra en Framgångsmätning med DoYourVision. Detta för att göra alla mer delaktiga i, och fira ICA Fjällbodens Framgång.

 • 2015-10-26SMART tar paus vintersäsongen 2015-2016

  Efter att förra året haft ca 20 personer som deltagit i ledarnätverket SMART fick många svårt att delta denna säsong. Ett fullspäckat schema och för vissa, nya krävande uppdrag fick i kombination med prioritering av familjeliv, de flesta att tacka nej. Därför tar SMART paus vintersäsongen 2015/2016. 

 • 2015-10-13FICA-resan fortsätter

  Det påbörjade arbetet med restaurang och café FICA i Hemavan fortsätter. Konceptet för FICA ska tydligöras, summeras och kommuniceras till gäster och besökare av området. Ett fantastiskt trevligt uppdrag där personalstyrkan ges möjlighet att påverka utvecklingen.

 • 2015-10-08Framtidskonferens med Fältcom

  Fältcoms framgång fortsätter och i oktober arrangerade DoYourVision företagets Framtidskonferens i Granö. Vid tillfället presenterades det pågående visionsarbetet och Fältcoms nya grafiska profil. Kvällens tema var framtid och framgång. Alla deltog i ett kreativt lagarbete som utmynnade i tal, underhållning och show - allt kopplat till visionen 2020 och fortsatt framgång.

 • 2015-09-22Umias ledningsgrupp

  Umia bygger vidare på sin framgång. Efter att startat upp företeget i Umeå, bygger Umia nu vidare med Umia Nord, med kontor i Luleå. Ägarna jobbar vidare för att starta upp på fler orter och utser en ny ledningsgrupp i Umeå. DoYourVision finns med i det fortsatta förändrings och utvecklingsarbetet.  

 • 2015-09-17SMART-nätverket - rullskidor

  Ledarnätverket SMART startar upp höstträningen med rullskidor. SMART står för Skidor, Möten, Affärrer, Rörelse och Timing. Team Sportias Peter Edén visar ett antal olika rullskidor och kör ett kortare träningspass. 

 • 2015-09-11Visionsarbete med Fältcom

  Framgångsrika Fältcom har stark medvind och höga ambitioner. Nu ska alla samlas kring en framtidsvision som visar vägen till en framtid då företaget överträffat allas förväntningar. Ett spännande arbete där DoYourVison får göra det vi verkligen brinner för - visionsarbete!

 • 2015-09-07Bayhill FICA nytt spännande uppdrag

  Lycka är att få jobba i mina hemmafjäll och göra det med positiva och driftiga människor. Därför var det extra kul att köra igång med Framgångsmätning på Bayhill FICA i Hemavan. Jag imponeras av entreprenören Grete Tuven och den fantastiska personalstyrkan på FICA.

 • 2015-09-06Fjäll kick-off med Selbergs

  Med fokus på framgång samlades byggföretaget Selbergs, 70 personer, både tjänstemän och byggare, i Hemavan, för kick-off. Det var häftigt att ha en så stor grupp på fjället och göra en toppbestigning. Ett uppskattat inslag var den helikopter kom för att ta ner alla från fjället.

 • 2015-08-25Kick-off för MODO Hockeys värdegrund

  Härligt att starta upp året med MODO Hockey - nu blir det att följa SHL! Under en eftermiddag med fullt fokus på värdeorden och arbete med dessa är värdegrunden satt. Självklart finns värdeordet HJÄRTA med, som berättar om passionen till föreningen och företaget. Som avslutning på dagen fick alla utifrån 5 grupper bjuda varandra på en MODO-show.

 • 2015-08-21Kick-off med Skytteanska skolan i Tärnaby

  När många nya ska in i gruppen är det smart att jobba med lära känna och fokus för framgång. I strålande solsken och 23 grader blev mötesplatsen Udden och dess dansbana ett fantastiskt konferensrum. Det blir spännade att följa utvecklingen av det generationsskifte som nu sker.

 • 2015-08-12Framgångsrika Selbergs - nytt uppdrag

  I veckan sätter DoYourVision igång med Framgångsmätningar på byggföretaget Selbergs, som på 1,5 år byggt ett starkt varumärke och snart har 100 anställda. Alla på företaget involveras och görs delaktiga i det som ligger bakom företaget framgång, vad som är viktigt att behålla och hur det går att bygga vidare på det positiva. Med resultatet som utgångspunkt arrangerar DoYourVision en kick-off i Hemavan, där majoriteten av arbetet sker utomhus genom fjällvandring och lagarbete.

 • 2015-06-29Värdegrundsarbete med MODO hockey

  Med stolthet och stor glädje har DoYourVision påbörjat ett värdegrundsarbete med MODO hockey. Under en heldag samlades allt från spelare, tränare till personal. Efter sommarledigheten fortsätter vi arbetet tillsammans.

 • 2015-06-12Resultat Framgångsmätning UMIA

  Efter att vi tidigare i vår genomfört Framgångsmätning och kick-off med UMIA, presenterade vi idag resultatet för hela företaget. Det råder inget tvivel om att företaget har lyckats och har som ambition att fortsätta göra det. Bakom framgången finns UMIA-modellen där alla teknikerna jobbar tillsammans.

 • 2015-05-29En sista utbildningsdag med hela 80 deltagare

  Med deltagare från 5 kommuner avslutades idag projektet med att skapa mer kulturaktiviteter inom äldreomsorgen. Det är kul att se vilka framsteg som gjorts och den ambition som finns att fortsätta arbetet.

 • 2015-05-06Del 2 Framgångsrikt ledarskap

  Nu är det dags för den andra träffen i Pro Competence ledarutbildning. Denna gång träffas deltagarna en hel dag. Det blir starkt resursfokus och positiv uppföljning genom att ledarna får dela framsteg och lyfta fram sina resurser. Därefter fortsätter vi upptäcka hur ledare kan skapa framgång och tydliggör vad ledarna vill jobba vidare med i sitt eget ledarskap.

 • 2015-04-18Kick-off med framgångsrika Umia

  Efter en Framgångsmätning passar det bra med en kick-off! Under ett par dagar samlades tjänstemän från framgångsrika Umia i Saxnäs under ledning av DoYourVision. Fokus låg förstås på fortsatt framgång. Arbetet skedde delvis utomhus med snöskor och vädret var med oss!

 • 2015-03-25Säsongsavslutning med ledarnätverket SMART

  I onsdags avslutade vi skidsäsongen tillsammans. Ett tiotal ledare tävlade i lag och försökte vara snabbast på skidorna, åka på så lika tid som möjligt, skjuta prick i skidskytte med boll och köra snabbast i stakstafett. Deltagarna kom från företagen Polarbröd, Vitec, UDK.

 • 2015-03-25Ledarutbildning i regi av Pro Competence

  Pro Competence är en proffessionell komptensförmedling och arrangar under våren en ledarutbildning på "nybörjarnivå". Linda Nederberg bidrar med pass kring Framgångsrikt ledarskap och jobbar lösningsinriktat med fokus på bred och hållbar framgång för företag, arbetsgrupper och team.

 • 2015-02-25Framgångsmätning med Umia

  Att mäta framgång och söka orsakerna till framgång är smart för att lyckas framöver. Det var fantastiskt kul att få göra en Framgångsmätning med Umeåföretaget Umia som nu har över 100 anställda. Självklart finns Umia-modellen bakom framgången, modellen som bygger på att skapa förutsättningar att jobba tillsammans i alla tekniker.

 • 2015-02-12Prestera Hållbart - föreläsning på Noliamässa

  Nolia rekrytering och utbildningsmässsa i Umeå samlar tusentals ungdomar. Linda Nederberg höll 2 föreläsningen på temat "Prestera Hållbart" - så lyckas du med helheten - att både nå dina mål och må bra. Det var ett härligt gäng att föreläsa för.

 • 2015-02-11SMART-träningspass intervall

  I onsdags tränade SMART-nätverket, DoYourVisons ledarnätverk på längdskidor, tillsammans. Vi körde intervaller i backe, i blandad terräng och som styrkestak med 15 stavtag. Testa gärna upplägget själv. 3 intervaller i backe ca 2-3 min, 3 intervaller i blandad terräng ca 2-3 min och 5 styrkestak = 15 stavtag från stilla läge till max, med ca 1 min vila emellan.

 • 2015-02-10Föreläsning på Lunch & Learn i Ö-vik

  Pro Competence anordnade nätverkslunch i Ö-vik. Linda Nederberg föreläste på temat "100% åt samma håll" - alla på företaget, med alla resurser använda maximalet. Deltagare från bland annat SEB, Modern Ekonomi, Örntaxi och Knightec deltog.

 • 2015-01-29Uppstartträff Bro o Tak

  Ett tiotal av företaget Bro o Taks medarbetare samlades i Umeå för att ta sikte på sina mål 2015 och tydliggöra hur de ska lyckas tillsammans. Träffen följs av utvecklingssamtal som VD har med tjänstemän samt utvecklingspass där DoYourVision bidrar - tillsammans med yrkesarbetare, både i norr och syd.

 • 2015-01-24Kick-off med Via Egencia

  Via Egencia Norr - vilket härligt gäng att jobba med! Medarbetare från Sundsvall, Övik, Skellefteå och Umeå samlades för en kick-off. Jag kunde se hur de fokuserat jobbade tillsammans mot en tydliga målbild. Ett imponerande engagemang och vilken kraft!

 • 2015-01-07DoYourVision på Facebook

  Nu finns DoYourVision på Facebook. Målet är att sprida info om företaget och bjuda in till öppna föreställningar samt föra en dialog för att få input om vad som upplevs viktigt att få stöd kring. Detta för att bättre använda det när nya produkter skapas.

 • 2015-01-07Nystarthälsning från DoYourVision

  God fortsättning på det nya året 2015 - fullt av möjligheter att ta tillvara på - och säkert massvis med utmaningar att hantera! Jag gissar att du redan tänkt igenom året som varit och bestämt riktningen för 2015!? Säkert har du också tagit några steg som gör att det du vill ska hända blir möjligt. Om inte, så ta dig tid att tydliggöra hur du vill att året ska se ut.